22
Ingrediente:
- 2 bucăți de piept de pui, dezosat și fără piele.
Ingrediente pentru marinată:
- 2 linguri miere;
- 2 linguri sos boia dulce;
- 1 lingură muștar;
- 1 lingură ketchup;
- 2 linguri sos de soia;
- 1 lingură ulei;
- 4 căței de usturoi, zdrobiți;
- 1 linguriță fulgi de ardei iute, opțional;
- sare, piper;
- 1 lingură semințe de susan, pentru decor.
Mod de preparare:
- Speli carnea și tai fiecare piept în două bucăți.
- Într-un bol adânc, faci o marinată din toate ingredientele, iar dacă dorești ca friptura să fie picantă, pui și fulgii de ardei iute. Ungi bucățile de carne cu marinata și le ții la frigider 4-5 ore.
- Scurgi carnea de pui de marinata în exces și o rumenești într-o tigaie anti-aderentă, unsă cu puțin ulei.
- O ții 4-5 minute pe fiecare parte, până ce carnea s-a gătit și a prins o crustă rubinie. La final, presari semințele de susan.
- Servești pieptul de pui cu o garnitură de orez fiert simplu și legume la abur.
Poftă bună!