Tort răcoros cu coacăze și zmeură

de admin 2
0 comentarii 22 vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente pentru blat:

  • 500 g unt;
  • 10 ouă;
  • 600 ml lapte dulce;
  • 200 ml apă;
  • 1 kg făină;
  • 2 linguri zahăr;
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g fructe de pădure (zmeură, coacăze sau orice fruct de pădure);
  • 400 ml frişcă bătută.

Ingrediente pentru decor:

  • 100 ml frişcă;
  • 100 g fulgi de ciocolată albă (sau fulgi de cocos);
  • zahăr pudră.

Mod de preparare:

  1. Pentru blaturi, torni laptele şi apa într-un vas neaderent cu pereţii largi, adaugi untul, zahărul, sarea şi aduci lichidul la punctul de fierbere.
  2. Torni toată cantitatea de făină dintr-o dată, amestecând rapid şi energic, cu o lingură de lemn sau tel, pentru a nu se face cocoloaşe. Amesteci până când aluatul se desprinde de pereţii vasului.
  3. Dai să se răcească bine, după care încorporezi ouăle treptat și le omogenizezi.
  4. Aşezi într-o formă mică de tort hârtie de copt, introduci aluatul în poş şi faci trei blaturi, turnând aluat sub formă de cercuri concentrice, începând de la exterior spre interior.
  5. Le coci pe fiecare în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, având grijă să nu se rumenească prea tare. Le laşi să se răcească.
  6. Pentru cremă, amesteci frişca cu fructele de pădure. Aşezi un blat pe un platou, pui frişcă, al doilea blat, frişcă şi al treilea blat.
  7. Pentru decor, îl îmbraci pe margini cu frişcă şi-l tapezi cu fulgi de ciocolată albă sau de cocos. Îl presari deasupra cu zahăr pudră şi-l laşi la rece circa 2-3 ore înainte de a fi servit.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW