22
Ingrediente pentru blat:
- 500 g unt;
- 10 ouă;
- 600 ml lapte dulce;
- 200 ml apă;
- 1 kg făină;
- 2 linguri zahăr;
- 1 praf de sare.
Ingrediente pentru umplutură:
- 400 g fructe de pădure (zmeură, coacăze sau orice fruct de pădure);
- 400 ml frişcă bătută.
Ingrediente pentru decor:
- 100 ml frişcă;
- 100 g fulgi de ciocolată albă (sau fulgi de cocos);
- zahăr pudră.
Mod de preparare:
- Pentru blaturi, torni laptele şi apa într-un vas neaderent cu pereţii largi, adaugi untul, zahărul, sarea şi aduci lichidul la punctul de fierbere.
- Torni toată cantitatea de făină dintr-o dată, amestecând rapid şi energic, cu o lingură de lemn sau tel, pentru a nu se face cocoloaşe. Amesteci până când aluatul se desprinde de pereţii vasului.
- Dai să se răcească bine, după care încorporezi ouăle treptat și le omogenizezi.
- Aşezi într-o formă mică de tort hârtie de copt, introduci aluatul în poş şi faci trei blaturi, turnând aluat sub formă de cercuri concentrice, începând de la exterior spre interior.
- Le coci pe fiecare în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, având grijă să nu se rumenească prea tare. Le laşi să se răcească.
- Pentru cremă, amesteci frişca cu fructele de pădure. Aşezi un blat pe un platou, pui frişcă, al doilea blat, frişcă şi al treilea blat.
- Pentru decor, îl îmbraci pe margini cu frişcă şi-l tapezi cu fulgi de ciocolată albă sau de cocos. Îl presari deasupra cu zahăr pudră şi-l laşi la rece circa 2-3 ore înainte de a fi servit.
Poftă bună!