Alertă de incendiu în Turcia: Autoritățile evacuează zonele afectate

de admin 2
0 comentariu 33 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ministerul Afacerilor Externe aduce la cunoștința cetățenilor români aflați în, în tranzit prin sau intenționând să călătorească în Turcia că autoritățile turce au furnizat informații cu privire la izbucnirea unui incendiu în noaptea de 22 august în regiunea Çanakkale, în apropierea satului Kayadere, situat în centrul acestei regiuni. Incendiul s-a extins pe o suprafață de peste 15 kilometri pătrați.

În urma acestui incident, autoritățile turce au luat măsuri de evacuare a șase sate, iar alte trei sate au fost pregătite pentru a fi evacuate, conform comunicatului MAE. Pentru a stinge incendiul, au fost mobilizate avioane, elicoptere, utilaje de construcție și peste 1100 de membri ai echipei de intervenție.

Ca măsură de precauție, autoritățile au dispus evacuarea campusului Universității 18 Mart, a căminelor studențești și a spitalului de stat din Çanakkale.

Guvernatorul regiunii a solicitat cetățenilor să evite utilizarea Autostrăzii Çanakkale-İzmir cu excepția situațiilor de urgență, având în vedere eforturile în desfășurare pentru a stinge incendiul și utilizarea pompelor de apă și a utilajelor de construcție în acea zonă. De asemenea, circulația navală prin strâmtoarea Dardanele a fost afectată.

Ministerul Afacerilor Externe sfătuiește cetățenii români să respecte cu strictețe indicațiile autorităților locale și să se informeze din surse oficiale cu privire la situația curentă.

În cazul unor situații dificile sau de urgență, cetățenii pot apela numerele de telefon de urgență ale misiunilor diplomatice ale României:

  • Ambasada României la Ankara +905323181726
  • Consulatul General la Istanbul +905335420695
  • Consulatul General la Izmir +905304150077.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor să consulte paginile web:

De asemenea, se amintește că aplicația mobilă “Călătorește în siguranță” (https://www.mae.ro/app_cs) poate oferi sfaturi și informații de călătorie, iar serviciul de alertă prin SMS, parte a campaniei “Un SMS îți poate salva viața!”, este disponibil pentru cetățenii români în străinătate.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00