Aplicația mobilă a partidului AUR, suspendată

de admin 2
0 comentariu 70 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a decis să suspende temporar aplicația mobilă a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), în urma investigației desfășurate în legătură cu scurgerea informațiilor personale ale aproximativ 20.000 de utilizatori, dezvăluie surse interne ale partidului pentru sursa de știri stiripesurse.ro.

După cum a relatat în exclusivitate stiripesurse.ro marți, ANSPDCP a demarat o anchetă în ceea ce privește aplicația mobilă dezvoltată de către AUR, în contextul apariției informațiilor în mass-media conform cărora date personale sensibile (CNP, adresă, număr și serie buletin) ale aproximativ 20.000 de utilizatori au devenit accesibile publicului. Autoritatea a confirmat că a demarat investigația de proprie inițiativă, iar ulterior a primit și două sesizări din partea unor persoane fizice.

În conformitate cu prevederile Regulamentului GDPR, AUR se expune riscului de a primi o amendă cuantificată între câteva mii de euro și 20 de milioane de euro, în funcție de gravitatea abaterilor constatate. Pe perioada derulării investigației, AUR este obligată să suspende funcționalitatea aplicației, altfel putându-se confrunta cu alte sancțiuni. Potrivit informațiilor furnizate de surse din AUR, partidul a primit o comunicare oficială în acest sens.

O lovitura majoră pentru AUR în pragul anului electoral 2024, întrucât partidul se baza pe această modalitate de comunicare pentru a disemina mesajele sale în mediul online. Durata unei astfel de anchete poate ajunge chiar și la doi ani, așa cum s-a întâmplat în cazul recentei sancțiuni aplicate companiei UiPath.

După ce au apărut în mass-media informații despre vulnerabilitățile aplicației, AUR a anunțat temporara suspendare a funcționării acesteia pentru 24 de ore, bazându-se pe o presupusă breșă de securitate.

„În urma unei breșe de securitate cu care Platforma AUR s-a confruntat, Alianța pentru Unirea Românilor a decis să suspende temporar funcționarea aplicației până la remedierea problemelor identificate. Compania responsabilă pentru dezvoltarea platformei a confirmat existența unei breșe de securitate cauzată de o actualizare a software-ului. În scopul eliminării rapid a acestei imperfecțiuni și pentru a oferi utilizatorilor noștri o soluție mai sigură, funcționalitatea aplicației va fi suspendată pentru a efectua toate testele de securitate necesare, asigurându-ne că nu vor mai exista vulnerabilități similare”, se arată într-un comunicat de presă.

Deși inițial se anunțase că suspendarea va dura 24 de ore, decizia ANSPDCP face ca această perioadă de suspendare să fie mult mai îndelungată.

„Destinul fiecărui proiect IT este să devină stabil și sigur după încercări repetate și mai ales după o perioadă de funcționare reală. Dacă inițial am fost încrezători, acum suntem mult mai atenți și urmărim în timp real parametrii de securitate ai aplicației noastre. Vrem să asigurăm toți utilizatorii aplicației aur.mobi că am dezvoltat acest proiect inovator cu cele mai bune intenții și cu dorința sinceră de a elimina orice barieră dintre ei și structurile partidului. Vom continua să dezvoltăm instrumente web pentru a permite românilor să ne transmită în timp real opiniile și sugestiile lor, astfel încât să putem sincroniza în mod constant strategia politică a partidului cu dorințele și viziunile oamenilor pentru care muncim”, se menționează în finalul comunicatului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00