Creatorul celebrului serial „Dallas”, David Jacobs, s-a stins din viață

de admin 2
0 comentariu 26 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

David Jacobs, creatorul celebrului serial “Dallas”, s-a stins din viață duminica trecută, la vârsta de 84 de ani, într-un centru medical, după o îndelungată bătălie cu boala Alzheimer, conform anunțului făcut miercuri de către fiul său Aaron, în revista Variety, potrivit news.ro.

“A avut de curând o serie de infecții recurente, care au dus în final la dispariția sa”, a explicat fiul său.

David Jacobs a fost mintea din spatele celebrului serial american “Dallas”, care a captivat publicul timp de 14 sezoane, între 1978 și 1991. Cu un ansamblu de actori precum Larry Hagman, Linda Gray și Patrick Duffy, această dramă despre o familie petrolieră din Texas a devenit nu doar un fenomen cultural, dar și emisiunea numărul 1 în ratinguri în Statele Unite, și ulterior în întreaga lume.

Momentul culminant al serialului a fost episodul “Who Shot JR?” din sezonul 1979-1980, care a stabilit recorduri de audiență și a captivat imaginația publicului. “Dallas” a continuat cu peste 350 de episoade în 14 sezoane, încheindu-și parcursul în 1991. Serialul a fost nominalizat la premiile Emmy pentru cel mai bun serial-dramă în 1980 și 1981.

Născut la 12 august 1939 în Baltimore, Jacobs și-a început educația artistică la Maryland Institute College of Art, unde a obținut diploma BFA, apoi și-a continuat studiile cu un master în istoria artei la Hunter College din New York. Pe lângă creația în domeniul televiziunii, Jacobs a scris mai multe cărți, precum “Master Painters of the Renaissance” din 1968 și “Chaplin, the Movies & Charlie” din 1975. De asemenea, a contribuit cu articole pentru publicații de prestigiu precum Esquire, Newsweek, Holiday și New York Times Magazine. Jacobs a avut, de asemenea, experiență ca redactor de articole pentru revista American Heritage.

David Jacobs lasă în urmă trei copii din cele două căsnicii pe care le-a avut în viață.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00