Eveniment șocant la Târgu Jiu: Medicii au confundat sarcina de 9 luni cu o hernie abdominală

de admin 2
0 comentariu 14 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

O întâmplare incredibilă a zguduit comunitatea medicală din Târgu Jiu: o femeie gravidă în 9 luni a fost supusă unei intervenții chirurgicale eronate de către medicii Spitalului Județean. Aceștia au confundat starea de graviditate cu o hernie abdominală, provocând o situație fără precedent.

Femeia, în vârstă de 35 de ani și provenind din Tismana, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu marți, resimțind dureri. Diagnoza inițială a fost o hernie intestinală, determinând medicii să o ducă de urgență în sala de operații. Însă, surprinzător, atât femeia, cât și medicii, erau departe de a bănui că ea era în ultima lună de sarcină.

Detaliul incredibil este că femeia însăși nu știa că era însărcinată în 9 luni!

Doar după ce pacienta a fost adormită în vederea intervenției, medicul a realizat că ea era, într-adevăr, gravidă, iar durerile pe care le acuza erau tipice nașterii. Astfel, a fost chemat în grabă un medic ginecolog în sala de operație.

În cele din urmă, femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă, cu o greutate de 3,2 kilograme, chiar în timpul operației. Aceasta a fost prima sarcină a femeii.

La momentul actual, atât mama, cât și copilul, se află într-o stare stabilă de sănătate. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a inițiat o anchetă pentru a elucida întregul incident.

Mihaela Floroiu Țicleanu, purtătoarea de cuvânt a spitalului, a declarat: “Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați în această dimineață (miercuri – n.r.) pentru a afla exact ce s-a întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie Intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou-născutul este internat la secția de neonatologie, iar starea lor de sănătate este stabilă”.

Situația este una excepțională, iar reprezentanții spitalului au subliniat că există cazuri rare și bine documentate în care femeile nu conștientizează că sunt însărcinate. Mihaela Țicleanu a mai adăugat: “Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale și i s-a pus diagnosticul de eventrație, pentru care s-a intervenit și pe care o și avea de fapt. Ea afirmă că nu a știut că este însărcinată, în aceste nouă luni neavând contact cu medicii. Din informațiile pe care le avem până acum, nici măcar medicul de familie nu a fost vizitat de aceasta”.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00