51
Ingrediente:
- 250 g unt la temperatura camerei;
- 250 g zahăr;
- 1 ou;
- 1 lingură esenţă de vanilie;
- 750 g făină;
- 1 lingură zeamă de lămâie;
- 1 lingură coajă de lămâie;
- 1 praf de sare;
- ½ lingură praf de copt;
- 1 borcan gem.
Mod de preparare:
- Mixează untul cu zahărul până obţii consistenţa unei creme. Adaugă oul, vanilia, sarea, coaja şi sucul de lămâie şi praful de copt.
- Încorporează făina puţin câte puţin, până obţii o cocă maleabilă. O strângi într-o folie alimentară şi o dai la frigider pentru 2 ore.
- Presari făină pe suprafaţa de lucru, întinzi aluatul şi-l ştanţezi cu forme sau cu gura unei căni.
- Pui fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor pentru 12-15 minute.
- După ce s-au răcorit câteva minute, le lipeşti între ele cu gem.
Poftă bună!