75
Ingrediente:
- 300 g orez;
- 100 g şuncă;
- 100 g cârnăciori;
- 2 ardei;
- 1 ceapă mare;
- 4 linguri unt;
- 50 g ciuperci;
- 80 g caşcaval ras;
- sare, piper;
- pătrunjel.
Mod de preparare:
- Fierbi orezul în apă cu sare (pui 2 măsuri de apă la o măsură de orez) şi apoi îl laşi la răcit.
- Rumeneşti ceapa tocată în unt până devine aurie. Apoi adaugi ardeiul şi ciupercile curăţate şi tăiate.
- Tai şunca cubuleţe şi cârnăciorii felii şi le adaugi în tigaie să se rumenească puţin.
- Amesteci orezul fiert cu o parte din compoziţia de legume cu şuncă şi cârnăciori, porţionezi şi pui în farfurii.
- Serveşti salata de orez cu legume şi cârnaţi decorată cu pătrunjel şi cu caşcaval ras.
Poftă bună!