Ce se va întâmpla cu grupul Wagner?

de admin 2
0 comentariu 42 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Perspectiva viitorului Grupului Wagner stârnește numeroase speculații, iar posibile înlocuitori pentru Evgheni Prigojin, fondatorul și liderul actual, au început deja să fie discutați. Cu toate acestea, o întrebare crucială rămâne: vor reuși acești înlocuitori să susțină rolul complex și influența pe care Prigojin și apropiații săi le-au construit cu atâta grijă de-a lungul anilor?

Multe dintre operațiunile intricate ale Grupului Wagner în Africa, care cuprind dezinformare strategică, afaceri enigmatice și activități de mercenariat, s-au bazat pe conexiunile nefaste construite de Prigojin și cercul său apropiat. S-a sugerat că Wagner a intervenit în sprijinul juntei militare din Mali, o intervenție ce a influențat hotărârea Franței de a încheia o misiune militară prelungită în această țară.

În timp ce Kremlinul a intensificat recent legăturile cu liderii militari din regiunea Sahel, Prigojin și-a dezvoltat relațiile personale cu lideri locali, figuri cheie ale loviturilor de stat militare, precum și politicieni și oameni de afaceri corupți dornici să obțină putere.

Sean Bell, fost vicemareșal și acum analist militar, a emis o ipoteză interesantă în luna iunie, într-o discuție cu Sky News. El a afirmat că, fără prezența lui Prigojin, Grupul Wagner riscă să își piardă substanțial identitatea.

“Dacă Wagner este în esență Evgheni Prigojin, este greu de conceput cum va supraviețui pe termen lung. Acest moment semnifică sfârșitul Grupului Wagner în forma sa curentă”, a precizat Bell.

În lumina acestor considerații, viitorul Grupului Wagner rămâne un subiect de dezbatere intensă și speculații în cadrul comunității internaționale.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00