56
Ingrediente:
- 8 ouă;
- 250 g zahăr;
- 1 l lapte;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 10 linguri zahăr pentru caramel;
- frunze de mentă (pentru decor);
- coajă de portocală răzuită (pentru decor).
Mod de preparare:
- Pui cele 10 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic pentru a se carameliza. Amesteci până ce s-a topit zahărul. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi laşi la răcit.
- Amesteci ouăle, laptele, zahărul şi vanilia. Torni compoziţia rezultată în cratiţa cu zahărul ars. O pui la cuptor, la foc mic, 45 de minute, până ce se întăreşte crema.
- Scoţi cratiţa din cuptor şi laşi la răcit circa 50 de minute. Răstorni pe un platou şi ornezi crema cu frunze de mentă şi coji de portocală răzuite. O serveşti rece.
Poftă bună!