Cremă de zahăr ars

de admin 2
0 comentarii 56 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 8 ouă;
  • 250 g zahăr;
  • 1 l lapte;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 10 linguri zahăr pentru caramel;
  • frunze de mentă (pentru decor);
  • coajă de portocală răzuită (pentru decor).

Mod de preparare:

  1. Pui cele 10 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic pentru a se carameliza. Amesteci până ce s-a topit zahărul. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi laşi la răcit.
  2. Amesteci ouăle, laptele, zahărul şi vanilia. Torni compoziţia rezultată în cratiţa cu zahărul ars. O pui la cuptor, la foc mic, 45 de minute, până ce se întăreşte crema.
  3. Scoţi cratiţa din cuptor şi laşi la răcit circa 50 de minute. Răstorni pe un platou şi ornezi crema cu frunze de mentă şi coji de portocală răzuite. O serveşti rece.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW