Donald Trump se predă: Acuzații legate de alegerile din 2020

de admin 2
0 comentariu 57 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Fostul președinte american Donald Trump se pregătește să facă o vizită neobișnuită astăzi, într-o închisoare. Potrivit informațiilor provenite din Statele Unite, Trump urmează să călătorească de la renumitul său club de golf din Bedminster, New Jersey, până în capitala statului Georgia, Atlanta, unde se va preda autorităților penitenciare din comitatul Fulton. Această închisoare a devenit trist cunoscută pentru mai multe decese suspecte care au avut loc acolo.

Potrivit sursei, Trump va fi înregistrat oficial în sistemul penitenciar, i se vor efectua fotografii de identificare, iar în conformitate cu regulamentele închisorii, va fi nevoit să renunțe la cravata și șireturile de la pantofi.

Cu toate acestea, nu va sta mult timp în închisoare. El va fi eliberat după ce va plăti o cauțiune în valoare de 200 de mii de dolari. Avocații săi au încheiat anterior acorduri cu sistemul judiciar american în acest sens.

Deși procedura obișnuită poate dura câteva ore pentru alți deținuți, se pare că în cazul lui Trump aceasta va fi mult mai scurtă.

Motivul pentru această vizită neobișnuită la închisoare este legat de acuzațiile care i se aduc. Trump este acuzat de conspirație în vederea manipulării ilegale a rezultatelor alegerilor din 2020 din statul Georgia. Acesta este deja al patrulea dosar în care fostul președinte american se confruntă cu acuzații penale.

În aprilie, el a fost înregistrat în statul New York, fiind acuzat că a plătit pentru tăcerea unei foste actrițe porno în contextul campaniei electorale. În iunie, Trump s-a predat în fața unui tribunal federal din Miami, după ce a fost acuzat că a manipulat necorespunzător documente clasificate după terminarea mandatului său de președinte.

La începutul acestei luni, el a fost din nou pus sub acuzare de procurorul special Jack Smith într-un al treilea dosar, în legătură cu tentativa de anulare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020. Această tentativă a dus la evenimentele tragice de asalt asupra Capitoliului pe 6 ianuarie 2021.

În acest nou dosar, Trump și alți 18 inculpați au termen să se predea până la prânzul zilei de vineri. Câteva dintre aceste persoane, cum ar fi foștii avocați ai lui Trump, Rudy Giuliani, Sidney Powell și Jenna Ellis, s-au predat deja și au fost eliberați sub cauțiune. Acuzațiile formulate împotriva lui Trump includ șantajul, conspirația și încurajarea unui funcționar să încalce jurământul său conform procurorului districtual Fani Willis.

Conform procurorilor, Trump ar fi exercitat presiuni asupra oficialilor electorali din Georgia, inclusiv asupra secretarului de stat Brad Raffensperger. Echipa sa de campanie a încercat să conteste rezultatele alegerilor și a încercat să influențeze rezultatele prin diferite mijloace, inclusiv propunerea unei liste de electori falși. De asemenea, s-a spus că Trump ar fi încercat să blocheze certificarea victoriei lui Joe Biden în Congres prin presiuni asupra vicepreședintelui său, Mike Pence.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00