4,9K
Ingrediente (12 porții):
- 150 g margarină;
- 200 g făină;
- 100 g nuci măcinate;
- 100 g zahăr;
- 1 lingură rom;
- 1 plic praf de copt;
- coajă rasă de lămâie.
Ingrediente pentru cremă:
- 100 ml lapte;
- 1 lingură amidon;
- 150 g zahăr pudră;
- 200 g unt;
- 2 esenţe de vanilie.
Mod de preparare:
- Pentru aluat, se freacă margarina cu zahărul, apoi se adaugă romul, nucile măcinate, făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Se obţine un aluat vârtos, care se înfăşoară într-o folie de plastic şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
- Se întinde o foaie de 5 mm grosime, se taie discuri cu un pahar, se aşează într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 15-20 de minute.
- Pentru cremă, se fierbe laptele cu amidonul până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Se freacă untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi se încorporează treptat compoziţia de lapte.
- Fursecurile coapte şi răcite se lipesc două câte două cu crema de vanilie.
Poftă bună!