Gogoși cu șuncă

de admin 2
0 comentarii 68 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 300 g făină;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 15 g drojdie;
  • 3-4 linguri lapte călduţ;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 200 g şuncă fiartă;
  • 1 ceapă;
  • boia de ardei;
  • sare;
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

  1. Se pune drojdia în lapte călduţ şi se lasă 10-15 minute.
  2. Se bat gălbenuşurile. Se frământă făina cu gălbenuşurile, se adaugă maiaua şi un praf de sare. Se lucrează punând ulei puţin câte puţin, până ce aluatul devine uşor elastic.
  3. Se încorporează şunca tăiată mărunt şi se lasă aluatul să dospească la loc cald.
  4. Se întinde cu sucitorul o foaie de grosimea unui deget şi se taie forme cu paharul. Se mai lasă să stea 10 minute.
  5. După care gogoșile se prăjesc în ulei fierbinte şi se lasă pe hârtie absorbantă.
  6. Se taie ceapa julien, se căleşte şi, când este rumenită, se presară boiaua e ardei.
  7. Se pune pe fiecare gogoaşă puţină ceapă. Se servesc cu roşii şi cu ceapă verde.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW