68
Ingrediente:
- 300 g făină;
- 2 gălbenuşuri;
- 15 g drojdie;
- 3-4 linguri lapte călduţ;
- 3-4 linguri ulei;
- 200 g şuncă fiartă;
- 1 ceapă;
- boia de ardei;
- sare;
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
- Se pune drojdia în lapte călduţ şi se lasă 10-15 minute.
- Se bat gălbenuşurile. Se frământă făina cu gălbenuşurile, se adaugă maiaua şi un praf de sare. Se lucrează punând ulei puţin câte puţin, până ce aluatul devine uşor elastic.
- Se încorporează şunca tăiată mărunt şi se lasă aluatul să dospească la loc cald.
- Se întinde cu sucitorul o foaie de grosimea unui deget şi se taie forme cu paharul. Se mai lasă să stea 10 minute.
- După care gogoșile se prăjesc în ulei fierbinte şi se lasă pe hârtie absorbantă.
- Se taie ceapa julien, se căleşte şi, când este rumenită, se presară boiaua e ardei.
- Se pune pe fiecare gogoaşă puţină ceapă. Se servesc cu roşii şi cu ceapă verde.
Poftă bună!