Semnele rutiere de avertizare a șoferilor zgomotoși: Pentru reducerea poluării fonice

de admin 2
0 comentariu 113 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Amsterdam, capitala Olandei, a introdus o măsură inovatoare pentru a confrunta problema șoferilor și motocicliștilor zgomotoși. Noile semne rutiere au fost instalate în oraș pentru a atrage atenția asupra nivelului excesiv de zgomot produs de vehicule. Potrivit informațiilor furnizate de sursa de încredere Rador, aceste semne de avertizare sunt prevăzute cu afișaje display ce conțin inscripția “TE LUID”, semnificând “Prea tare”.

Inovația constă în echiparea semnelor rutiere cu senzori avansați, capabili să detecteze nivelul de zgomot generat de mașini. În consecință, aceste semne se vor ilumina numai în prezența unui șofer zgomotos, de exemplu, un conducător auto care a modificat intenționat motorul vehiculului pentru a imita sunetul unei mașini de curse.

O inițiativă similară a fost implementată înainte, sub forma camerelor “inteligente” deja funcționând în Amsterdam. Aceste camere au capacitatea de a identifica vehiculele cu emisii sonore excesive și contribuie la aplicarea sancțiunilor pentru șoferii care nu respectă limitele de zgomot impuse.

În contextul european, Organizația Europulse a atras atenția asupra impactului negativ al poluării fonice, evidențiind că 20% dintre rezidenții Uniunii Europene resimt efectele acesteia. Efectele poluării sonore sunt alarmante, având legătură cu afecțiuni grave precum bolile coronariene, tulburările de somn, nevrozele și problemele de dezvoltare la copii.

Conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), nivelurile ridicate de zgomot din Uniunea Europeană cauzează anual 12.000 de decese premature, 48.000 de cazuri de boală coronariană și 22 de milioane de cazuri de iritabilitate cronică. Aceste statistici alarmante subliniază necesitatea unor măsuri decisive pentru reducerea impactului poluării fonice asupra sănătății publice.

Prin implementarea acestor semne rutiere inovatoare, Amsterdam demonstrează angajamentul său în abordarea poluării fonice și în promovarea unui mediu urban mai sănătos și mai plăcut pentru toți cetățenii săi.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00