47
Ingrediente:
- 750 ml lapte;
- 100 g griş;
- 100 g zahăr;
- 30 g unt;
- 2 gălbenuşuri;
- scorţişoară pisată;
- gem sau dulceaţă.
Mod de preparare:
- Se înfierbântă laptele (fără să clocotească), se ia vasul de pe foc, se toarnă grişul „în ploaie”, amestecând energic cu telul ca să nu rămână cocoloaşe.
- Se pune iar vasul la foc mic până clocoteşte, amestecând continuu. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească puţin şi se adaugă scorţişoară, după gust, untul, zahărul şi gălbenuşurile bătute bine.
- Se toarnă compoziţia într-o formă umezită cu apă rece şi se dă la frigider până se răceşte. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu gem de fructe.
Poftă bună!