OLX și ANITP: Campanie de prevenire a traficului de persoane

de admin 2
0 comentariu 24 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) și OLX, platforma online de top pentru vânzări și cumpărări, anunță lansarea unei campanii digitale de prevenire a traficului de persoane exploatate prin muncă, sub numele de “Siguranța are Prioritate!”

Obiectivul acestei inițiative este de a informa și educa persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă cu privire la riscurile potențiale implicate în acest proces, oferindu-le în același timp instrumentele esențiale pentru a-și proteja drepturile și siguranța personală.

Într-un context în care mulți cetățeni români aspiră să lucreze în străinătate și se confruntă cu diverse provocări, cum ar fi oferte de muncă false, exploatarea forței de muncă și traficul de persoane, OLX și ANITP își unesc forțele pentru a oferi informații cruciale pentru protecția acestora în timpul căutării de locuri de muncă.

Începând cu luna august a anului 2023, OLX va adăuga pe platforma sa informații relevante pentru cei aflați în căutarea unui job. Acestea se referă la metodele de verificare a legalității firmelor intermediare de muncă și ale angajatorilor. Utilizatorii vor fi încurajați să examineze cu atenție fiecare ofertă de muncă primită și să solicite documentele legale necesare, precum certificatul de înregistrare emis de Registrul Comerțului sau lista de firme acreditate disponibilă pe site-urile Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din fiecare județ.

Totodată, OLX și ANITP vor promova principiile etice și juridice ale procesului de recrutare, oferind sfaturi pentru semnarea contractelor de muncă. Importanța comparării salariului oferit cu costul vieții în țara destinatară va fi subliniată, iar atenția va fi îndreptată și către cunoașterea limbii locului de desfășurare a muncii și riscurile asociate semnării contractelor cu clauze evazive.

În vederea unei protecții sporite împotriva traficului de persoane și exploatării prin muncă, OLX și ANITP încurajează persoanele care se confruntă cu astfel de situații să rețină informații despre locația lor, să informeze cei din jur cu privire la statutul lor și să solicite ajutor prin linia telefonică gratuită sau reprezentanța diplomatică a României din țara respectivă.

Pentru informații suplimentare și sprijin în găsirea unui loc de muncă sigur și legal, vă invităm să accesați platforma OLX (www.olx.ro) sau să contactați ANITP la numărul de telefon 0800 800 678 (gratuit în România) sau la numărul de telefon 021 313 31 00 (pentru apeluri din străinătate).

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00