Proiectul de sterilizare a animalelor: „Efort comun pentru un viitor mai bun”

de admin 2
0 comentariu 68 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Primăria municipiului Constanța, în colaborare cu Animal Society și Four Paws International, a lansat proiectul denumit “Efort Comun pentru un Viitor Mai Bun”, ce va fi în desfășurare în intervalul 28 august – 15 septembrie.

Această inițiativă face parte dintr-o serie de proiecte desfășurate în municipiul Constanța, alături de programe de informare și sensibilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții publice și unități de învățământ. Scopul principal este promovarea comportamentului responsabil față de animale și încurajarea adopțiilor de câini fără stăpân, aflați sub protecția municipalității.

Proiectul „Efort Comun pentru un Viitor Mai Bun”, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, vizează realizarea unor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, precum și inițierea unor programe de informare adresate comunității constănțene.

Scopul acestora este implementarea unui plan eficient și durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici fără stăpân. Îndemnăm societatea civilă să se implice în acest proiect și în procesul decizional referitor la gestionarea animalelor comunității.

Efortul nostru comun este esențial pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor și a preveni abandonul acestora. Contribuția constănțenilor este crucială și va contribui la eforturile autorității locale de a gestiona situația câinilor fără stăpân.

Le suntem recunoscători iubitorilor de animale care s-au alăturat campaniilor noastre și celor care au adoptat patrupezi din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța sau de la Centrul de Adopții Canine Norocel. Îi rugăm să ne ofere sprijinul lor continuu. Avem nevoie de ajutorul lor pentru implementarea proiectelor de adopție și sterilizare.

Subliniem că sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru suprapopulația de câini și pisici fără stăpân. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, nerespectarea acestei prevederi fiind sancționată cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Cei interesați pot înregistra o programare sunând la numărul de telefon 0754 208 630, începând cu data de 28 august 2023, când echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanța”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00