51
Ingrediente:
- 150 g orez;
- 100 g mazăre proaspătă;
- 1 ardei gras galben;
- 1 ardei gras roşu;
- 1 dovlecel mic;
- jumătate de morcov;
- 100 g măsline verzi şi negre fără sâmburi;
- 1 roşie;
- 1 lingură porumb din conservă;
- pătrunjel verde;
- 2-3 linguri ulei;
- 1 lingură zeamă de lămâie;
- sare, piper.
Mod de preparare:
- Fierbi orezul în apă cu un praf de sare, îl scurgi şi îl aşezi într-o salatieră mare.
- Procedezi la fel cu mazărea, după care o adaugi în salatieră.
- Cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe, îi tai cubuleţe, iar dovlecelul îl tai felii şi le adaugi peste celelalte legume.
- Adaugi măslinele feliate, roşia tăiată cubuleţe, porumbul, morcovul tăiat bastonaşe subţiri şi pătrunjelul tocat fin.
- Asezonezi totul cu un dressing preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Amesteci şi serveşti.
Poftă bună!