47
Ingrediente:
- 400 g carne tocată (după preferințe);
- ½ ceapă;
- 4 căţei de usturoi;
- 1 lingură muştar;
- 1 praf ardei iute;
- 200 g făină;
- 200 g pesmet;
- 4 ouă;
- sare, piper;
- ulei, pentru prăjit.
Mod de preparare:
- Combină carnea tocată cu ceapa tocată, usturoiul pisat, 1 ou, muştarul şi condimente după gust.
- Fierbe 3 ouă timp de 8 minute, ţine-le în apă rece şi decojeşte-le.
- Formează bile de carne într-o palmă şi aşează în mijloc câte 1 ou fiert. Apoi acoperă oul cu carnea.
- Încinge uleiul în tigaie şi trece bilele prin făină, oul bătut şi pesmet.
- Rumeneşte ouăle scoţiene pe toate părţile, scoate-le pe un şervețel de hârtie şi serveşte-le fierbinţi.
Poftă bună!