40
Ingrediente (30 sărățele):
- 450 g făină;
- 200 g margarină;
- 150 ml iaurt gros;
- ½ linguriţă sare;
- 2 gălbenuşuri;
- 1 praf de copt;
- 1 lingură oţet;
- sare grunjoasă;
- boia iute.
Mod de preparare:
- Se amestecă cu degetele făina cu margarina până se formează un aluat nisipos. Se adaugă apoi iaurtul, sarea şi praful de copt stins cu o lingură de oţet. Se frământă până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă la frigider circa 30 de minute.
- Se întinde aluatul în foaie subţire, se taie romburi cât se doreşte de mari, se aşează în tavă, pe hârtia de copt. Se ung cu gălbenuş bătut cu puţină apă. Peste ele se presară puţină sare grunjoasă şi boia iute.
- Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru circa 15-20 de minute, până se rumenesc frumos deasupra. Se scot pe grătar şi se lasă să se răcească.
Poftă bună!