100
Ingrediente pentru budincă:
- 15 felii pâine;
- 300 g smântână;
- 4 ouă;
- 200 g zahăr;
- coaja de la 1 portocală;
- 1 linguriţă esenţă de vanilie;
- 200 g merişoare.
Ingrediente pentru sos:
- 200 g smântână;
- 2 linguri zahăr;
- 1 linguriţă esenţă de vanilie;
- coaja de la ½ de portocală.
Mod de preparare:
- Tai pâinea cubuleţe.
- Separat, baţi smântâna cu ouăle, zahărul, coaja de portocală şi esenţa de vanilie.
- Încorporezi cubuleţele de pâine, merişoarele şi laşi compoziţia 10-15 minute să se întrepătrundă aromele.
- O torni într-o tavă tapetată sau în forme individuale şi o dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute. O scoţi şi o laşi la răcorit.
- Pentru sos, omogenizezi toate ingredientele, le aşezi pe foc într-o cratiţă şi le ţii până când încep să clocotească. Serveşti budinca împreună cu sosul.
Poftă bună!