Experți din Comisia Europeană vizitează România pentru a discuta dezvoltarea coridorului Dunării

de admin 2
0 comentariu 90 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În perioada 1 – 2 septembrie, o delegație de experți din cadrul Comisiei Europene se află în România pentru a discuta strategiile de optimizare a capacității coridorului fluvial Dunărea.

Această inițiativă face parte din cadrul platformei comune de coordonare a exporturilor din Ucraina, inițiată de Comisia Europeană, care vizează îmbunătățirea tranzitului și a fluxului de mărfuri între țări precum România, Moldova și Ucraina prin intermediul culoarelor de solidaritate.

Platforma de coordonare a demonstrat eficiență în eliminarea obstacolelor practice și îmbunătățirea circulației, permițând Ucrainei să își exporte cerealele către Uniunea Europeană prin alte căi decât porturile de la Marea Neagră.

Aceasta reprezintă o alternativă viabilă în contextul în care Rusia a abandonat Inițiativa de Export de Cereale prin Marea Neagră și a pus sub semnul întrebării transporturile maritime de pe această rută.

În contextul acestor eforturi, o echipă de experți din cadrul Comisiei Europene, condusă de Michael Hager, șeful de cabinet al vicepreședintelui executiv Valdis Dombrovskis, a ales să viziteze România, concentrându-se asupra zonelor portuare de la Dunăre. În mod specific, delegația va explora facilitățile portuare de la Constanța și Galați.

Scopul acestei vizite este de a exprima sprijinul Uniunii Europene pentru eforturile României în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport fluvial, consolidând în același timp angajamentul față de colaborarea regională.

Itinerariul delegației include vizite la instalațiile portuare și întâlniri cu părțile interesate, inclusiv autorități portuare, operatori logistici, transportatori și comercianți. Dezbaterile se vor concentra pe soluții pentru deblocarea obstacolelor logistice, creșterea capacității de manipulare, optimizarea tranzitului și simplificarea procedurilor și controlului.

În orașul Galați, experții se vor familiariza cu portul și vor interacționa cu reprezentanții Administrației Fluviale a Dunării de Jos, autorităților portuare și piloților locali.

În paralel, în Constanța, echipa va vizita portul Constanța și se va întâlni cu reprezentanții Guvernului României, ai autorității portuare și ai autorității vamale. De asemenea, delegația va avea discuții cu operatorii, transportatorii și comercianții de cereale din cadrul portului Constanța.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00