Facturile la energie și gaze ar putea să crească din această toamnă

de admin 2
0 comentariu 26 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Potrivit președintelui Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, românii ar putea fi nevoiți să plătească facturi la energie și gaze care depășesc dublul sumelor obișnuite începând cu această toamnă.

Această estimare vine în contextul în care subvențiile la energie ar putea fi eliminate, având potențialul de a dubla costurile pentru consumatori și de a spori profiturile furnizorilor cu cel puțin 25%. Aceasta reprezintă o concluzie majoră a unei analize realizate de România Inteligentă.

Potrivit specialiștilor, renunțarea la subvenții și revenirea la prețurile inițiale din contractele de furnizare semnate în trecut ar putea conduce la majorarea prețurilor într-o măsură semnificativă. Din datele analizei efectuate pe două facturi de consum, una pentru energie electrică și una pentru gaze naturale în București, se estimează că prețurile pentru energie electrică ar putea să fie cel puțin dublate, iar costurile pentru gaze naturale ar crește și mai mult.

Dumitru Chisăliță a subliniat că acest proces de eliminare a subvențiilor trebuie să fie gestionat cu atenție, pentru a evita o creștere bruscă și excesivă a facturilor pentru consumatorii români.

El a accentuat că întregul proces de renunțare la subvenții va fi mult mai complex și dificil decât introducerea acestora inițial. Astfel, analiza și implementarea trebuie efectuate cu rigurozitate pentru a menține un echilibru în costurile de energie și gaze pentru populație.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00