Festivalul Internațional al Dansului și Cântecului Turco-Tătar: Patru zile de cultură și diversitate în Constanța

de admin 2
0 comentariu 136 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) va găzdui, în intervalul 1 – 4 septembrie, cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar. Acest prestigios eveniment este realizat cu sprijinul generos al Consiliului Județean Constanța și se întinde pe parcursul a patru zile pline de bogăție culturală.

Cu o tradiție care se întinde pe aproape trei decenii, festivalul a devenit un punct de referință în peisajul cultural al județului Constanța. Festivitatea se va desfășura atât în inima municipiului Constanța, cât și în diverse localități rurale din județ, acolo unde comunitățile tătare au o prezență semnificativă.

Ca un veritabil susținător al valorilor identitare tătărești, dar și ca un purtător de mesaj al diversității culturale dobrogene, festivalul a căpătat reputația de a deschide porțile în fiecare an pentru toți cei ce prețuiesc moștenirea tradițională. Intrarea la toate spectacolele este liberă, subliniind accesul deschis al publicului.

Ediția din acest an va aduce pe scenă nu doar ansambluri ale UDTTMR, ci și grupuri artistice din minoritățile etnice din România și chiar din străinătate. Această diversitate scenică va contribui la o experiență culturală profundă și la o schimbare de perspective.

Reprezentanții UTTMR au subliniat: “Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar se afirmă ca o platformă de promovare a culturii tătărești autentice și, în același timp, ca un canal de dialog intercultural. Invităm pe toată lumea să se alăture acestui regal cultural și să celebreze împreună diversitatea artistică.”

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00