103
Ingrediente:
- 200 g unt;
- 100 g zahăr;
- 50 g zahăr pudră;
- 1 linguriţă esenţă de vanilie;
- 300 g făină;
- 2 ouă;
- 1 gălbenuş;
- 1 praf de sare;
- 1 linguriţă praf de copt;
- 100 g ciocolată neagră.
Mod de preparare:
- Dă drumul la cuptor şi aşează hârtie de copt într-o tavă.
- Mixează untul cu zahărul, până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugă ouăle şi vanilia, iar la final, făina, sarea şi praful de copt.
- Pune compoziţia în poş şi pune vârful sub formă de stea. Formează fursecurile direct în tavă, lăsând spaţii între ele.
- Dă fursecurile la cuptor 10-12 minute, după care lasă-le la răcit.
- Topeşte ciocolata neagră la bain-marie având grijă să amesteci ciocolata cu o lingură de metal. Lingura de lemn usucă ciocolata, chiar dacă e pe foc. Când ciocolata s-a topit, înmoi un capăt al fursecului în ea și lași să se întărească pe un tocător sau un grătar din metal.
Poftă bună!