Guvernul aprobă ajutoare de urgență pentru victimele tragediei de la Crevedia

de admin 2
0 comentariu 99 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Într-un comunicat oficial emis astăzi, Guvernul a anunțat că a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență pentru victimele și familiile afectate de tragicul eveniment de la Crevedia.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, fiecare pacient care va fi transferat în străinătate în scopuri medicale va avea dreptul să fie însoțit de un membru al familiei. Acest însoțitor va primi un sprijin financiar lunar de 2.000 de euro pentru a acoperi cheltuielile de transport, cazare și masă pe durata spitalizării.

De asemenea, fiecare pacient internat într-o unitate medicală din țară va beneficia, de asemenea, de posibilitatea de a fi însoțit de un membru al familiei. Acest însoțitor va primi un ajutor financiar lunar de 2.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile de transport, cazare și masă pe durata spitalizării.

Persoanele care au fost rănite și au fost internate și ulterior externate din spitale vor primi un ajutor de 1.500 de lei, conform precizărilor lui Constantin după ședința de Guvern.

În contextul situației delicate, Mihai Constantin a subliniat că vor fi luate măsuri și pentru a sprijini familiile care au fost afectate.

El a detaliat: “Familiilor ale căror locuințe au fost afectate de explozie li se vor acorda următoarele ajutoare de urgență: câte 10.000 de lei pentru gospodăriile sau locuințele care au suferit pagube mai mari de 75%, câte 7.000 de lei pentru persoanele singure și familiile a căror proprietăți au fost afectate în proporție de 50-75%, câte 4.500 de lei pentru locuințele unde pagubele au cuprins între 25 și 50%, câte 2.500 de lei pentru locuințele și gospodăriile afectate în proporție de până la 25%, și câte 1.500 de lei pentru persoanele ale căror bunuri au fost deteriorate.”

Într-o notă tristă, Mihai Constantin a informat că în dimineața aceasta s-a primit vestea unui deces tragic. O persoană care avea arsuri severe pe peste 90% din suprafața corpului și era internată la Spitalul Floreasca a pierdut lupta cu viața. În acest caz, se va acorda un sprijin financiar în valoare de 7.500 de lei pentru fiecare persoană decedată în urma acestei tragedii.

Toate aceste măsuri au fost prezentate de Mihai Constantin într-o conferință de presă și vor fi implementate cu scopul de a aduce sprijin și alinare victimelor și familiilor afectate de evenimentul tragic de la Crevedia.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00