Zbor Lufthansa anulat din cauza greutății: Pasagerii, rugați să coboare din avion

de admin 2
0 comentariu 114 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Un avion operat de compania Lufthansa, programat să decoleze de pe aeroportul din Cluj-Napoca cu destinația Munchen, a fost nevoit să întârzie și ulterior să anuleze zborul din motive neașteptate. După completarea procedurilor de îmbarcare și încărcarea bagajelor, pasagerii au fost informați că zborul lor va suferi o întârziere de aproximativ 2 ore.

Însă, surpriza a venit atunci când aceștia s-au îmbarcat în avion și au primit anunțul că nu pot decola. Motivul invocat a fost greutatea excesivă a aeronavei, care împiedica decolarea în siguranță.

Echipajul a făcut încercări de redistribuire a bagajelor în compartimentul de marfă, dar eforturile lor nu au fost suficiente pentru a rezolva problema greutății.

Într-o răsturnare neplăcută a situației, pasagerii au fost ulterior informați că 15 dintre ei vor trebui să coboare din avion și să se întoarcă în terminal, fără a li se furniza motivele precise ale acestei selecții.

Printre cei afectați s-au numărat și doi pasageri spanioli, care au fost nevoiți să-și recupereze bagajele și să închirieze un autoturism pentru a putea ajunge la Timișoara, de unde puteau lua un alt zbor către Munchen. Acolo, și-au continuat călătoria către destinația lor finală, Bilbao.

Erreklamatu, un serviciu specializat în reclamații pentru pasageri, a indicat că incidentul intră, din punct de vedere tehnic, în categoria “denegării îmbarcării”, fapt ce impune companiei aeriene responsabilitatea de a oferi mijloace alternative de transport pentru pasageri.

În plus, în conformitate cu regulamentele europene, compania este obligată să acopere toate costurile suplimentare rezultate din această situație, inclusiv cheltuielile legate de închirierea autoturismelor.

Pasagerii afectați ar trebui, de asemenea, să primească o compensație financiară, care variază între 250 și 600 de euro, în funcție de distanța zborului, în conformitate cu informațiile oferite de europapress.es.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00