Descoperirea misterioasă: O sferă aurie asemănătoare unui ou în adâncurile Golfului Alaska

de admin 2
0 comentariu 110 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

În timpul unei expediții desfășurate la sfârșitul lui august de către Administrația Națională a Oceanelor și Atmosferei (NOAA) din SUA, a fost descoperit un obiect auriu misterios pe fundul oceanului din Golful Alaska. Cu toate acestea, specialiștii nu au reușit încă să identifice natura acestuia, potrivit informațiilor publicate de Forbes.

NOAA a descris obiectul strălucitor ca fiind o “sferă aurie” și a menționat că acesta a captat atenția și imaginația celor care au urmărit expediția live pe 30 august. Imaginile au fost obținute cu ajutorul unui submersibil telecomandat.

Obiectul misterios prezintă o gaură pe una dintre părțile sale, sugerând că ar fi putut să fie introdus sau îndepărtat ceva din interior. Oameni de știință au emis câteva teorii cu privire la natura sa, sugerând că ar putea fi un burete de mare, un coral sau chiar o coajă de ou. Pentru a clarifica situația, au decis să examineze obiectul.

Echipamentul folosit în expediție era dotat cu un braț special pentru prinderea obiectului și un tub de aspirație. Atunci când obiectul a fost atins, cercetătorii au exprimat preocupare, sugerând că ar putea să apară ceva neașteptat. Comparând situația cu scene din seriale de groază sau din “X-Files”, cercetătorii au continuat să investigheze obiectul.

Brațul de prindere al vehiculului a atins sfera, iar cercetătorii au constatat că învelișul exterior era moale. Ulterior, au utilizat tubul de aspirație pentru a ridica obiectul de pe fundul oceanului. O fotografie a obiectului arată o pată strălucitoare cu mai multe straturi, având mărimea unei mâini.

Expediția Seascape Alaska 5 a început pe 23 august și se va încheia pe 16 septembrie. Scopul principal al acestei expediții este explorarea și cartografierea habitatelor marine din Golful Alaska. Datele colectate vor ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine ecosistemele marine și vor contribui la dezvoltarea unor strategii pentru protejarea speciilor.

Deși echipa de la bordul navei nu a reușit să identifice obiectul, este posibil să fie necesară analiza într-un laborator pentru o examinare mai detaliată. În cazul în care se va stabili că obiectul este o coajă de ou, atunci va apărea o nouă întrebare cu privire la sursa oului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00