Președintele Klaus Iohannis avertizează asupra creșterii discursului totalitarist și a extremismului

de admin 2
0 comentariu 14 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de apreciere în cadrul Serbărilor Naționale de la Țebea, subliniind creșterea îngrijorătoare a discursului totalitar, accentuarea discriminărilor și a manifestărilor extremiste, precum și amplificarea polarizării și a inegalităților în dezvoltarea economică. Evenimentul a marcat comemorarea a 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu, un erou emblematic al României.

Președintele a transmis salutări și gânduri bune tuturor românilor prezenți la Panteonul Moților de la Țebea, unde s-au adunat în fiecare an pentru a onora memoria lui Avram Iancu. Klaus Iohannis a evidențiat contribuția acestuia la stimularea conștiinței naționale, la afirmarea unității poporului român și la crearea statului național modern prin activismul său în timpul Revoluției din 1848, în Transilvania.

Președintele a menționat că proclamarea lui Avram Iancu drept Erou al Națiunii Române în 2016 a fost rezultatul emulației patriotice perpetuate de figura acestuia și a subliniat importanța hotărârii și curajului cu care s-a dedicat idealurilor naționale și valorilor umane, precum dreptatea, libertatea socială, egalitatea în drepturi și libertatea economică.

Klaus Iohannis a remarcat că prezența tot mai mare a românilor la Serbările Naționale de la Țebea reprezintă un indicator al conștiinței civice și al solidarității națiunii române. De asemenea, a anunțat că anul 2024 va fi proclamat “Anul Avram Iancu,” marcând două secole de la nașterea ilustrului revoluționar pașoptist.

Evenimentele planificate pentru acel an vor servi ca o oportunitate de a sărbători viața și contribuția inestimabilă a lui Avram Iancu și vor contribui la consolidarea sentimentului de apartenență la comunitatea românească. Aceste evenimente vor promova respectul și toleranța față de diversitatea etnică și culturală, având în vedere lupta lui Avram Iancu pentru eliminarea discriminărilor etnice și sociale.

Președintele a subliniat că moștenirea lăsată de Avram Iancu și ceilalți eroi naționali trebuie continuată pentru a consolida România modernă, democratică și europeană, în contextul provocărilor majore cu care se confruntă, inclusiv conflictul la granițele țării și creșterea discursului totalitar și a extremismului.

Astfel, mesajul lui Klaus Iohannis a evidențiat importanța istorică a evenimentului și a subliniat nevoia de a perpetua valorile și idealurile naționale în contextul schimbărilor și amenințărilor contemporane.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00