49
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi simpli măcinaţi;
- 100 g zahăr pudră;
- 200 g ciocolată de menaj neagră;
- 100 g nuci măcinate;
- 2 linguri pudră de cacao;
- 50 g unt;
- lapte dulce;
- 2 linguri rom.
Pentru servit:
- 4 linguri nuci măcinate pentru decor.
Mod de preparare:
- Se rade ciocolata. Se amestecă cu zahărul, romul, biscuiţii măcinaţi, pudra de cacao şi nuca măcinată.
- Pentru a lega compoziţia, se adaugă untul şi lapte, până la consistenţa unui aluat potrivit, uşor de modelat.
- Din compoziţia obţinută, se modelează bulgăraşi de mărimea unei nuci, care se tăvălesc prin miez de nucă măcinată şi se aşază într-un castron pentru servit.
- Se lasă la rece până în momentul servirii.
Poftă bună!