53
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă;
- 100 ml lapte;
- 150 g unt;
- 200 g zahăr;
- 350 g făină;
- 50 g cacao;
- 2 linguri cafea solubilă;
- 1 praf de copt.
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g brânză dulce;
- 100 g zahăr;
- 1 lingură făină;
- 2 ouă;
- 1 esenţă de vanilie.
Mod de preparare:
- Pentru blat, se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se încorporează untul moale şi se adaugă cacaua.
- Se toarnă laptele în care s-a dizolvat cafeaua solubilă.
- Se pune făina cernută cu praful de copt, se amestecă şi la final se încorporează albuşurile bătute.
- Pentru cremă, se amestecă brânza dulce cu zahărul, ouăle, făina şi esenţa de vanilie.
- Se toarnă trei sferturi din aluatul cu cacao într-o tavă mai mică unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 15 minute.
- Se scoate tava, se întinde (sau se pune cu lingura) crema de brânză, se tornă peste ea restul de aluat şi se dă din nou la cuptor pentru 30-40 de minute.
Poftă bună!