Tort cu mere și glazură de ciocolată

de admin 2
0 comentariu 6,1K vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente pentru tort:

  • 200 g făină albă;
  • 260 g zahăr tos;
  • 2 ouă mari;
  • 50 g pudră de cacao;
  • 240 ml lapte integral (3,5% grăsime);
  • 2 mere dulci, medii;
  • 50 g miez de nucă măcinat;
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie;
  • 130 g unt topit şi răcit;
  • 1 praf de sare;
  • 1 plic praf de copt.

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată amăruie (55% cacao);
  • 30 g unt moale;
  • 100 ml smântână pentru frişcă (30% grăsime).

Pentru decor:

  • bezele, opţional.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Amesteci făina, pudra de cacao, sarea şi praful de copt într-un bol mare.
  2. Într-un alt vas, mixez zahărul cu ouăle până îşi triplează volumul şi obţii o textură cremoasă.
  3. Peste vasul în care ai mixat ouăle și zahărul, torni laptele, esenţa de vanilie, untul topit şi răcit. Apoi amesteci până le omogenizezi.
  4. Transferi amestecul lichid peste cel uscat. Amesteci uşor cu o spatulă, de sus în jos, până încorporezi toate ingredientele.
  5. Speli merele, le cureţi de coajă, de cotoare şi de seminţe şi le tai cubuleţe.
  6. Adaugi merele în aluat. Pune şi miezul de nucă măcinat. Amesteci încă o dată şi transferi compoziţia într-o tavă cu inel detaşabil, tapetată cu hârtie de copt.
  7. Dai tava la cuptorul preîncălzit. Coci la foc mediu, aproximativ 35-40 de  minute, până ce prăjitura trece testul scobitorii, apoi laşi la răcorit.
  8. Pentru glazură, topeşti la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi, împreună cu untul şi smântâna pentru frişcă. O laşi la răcorit, apoi o torni peste tort.
  9. Decorezi desertul cu bezele sau după imaginaţie.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW