447
Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă;
- 1 cană zahăr;
- 1/2 cană ulei;
- 1/2 cană lapte;
- 1 linguriţă de amoniac;
- 1 cană și 1/2 de făină.
Ingrediente pentru cremă:
- 55 g unt;
- 45 ml lapte;
- 50 g praf budincă vanilie instant;
- 250 g zahăr pudră;
- 5 ml esenţă vanilie.
Ingrediente pentru glazură:
- 115 g ciocolată amăruie;
- 15 g unt.
Mod de preparare:
- Pentru aluat, albuşurile se freacă bine cu zahărul până se topeşte. Gălbenuşurile se bat cu uleiul, laptele, amoniacul stins. Se adaugă albuşurile bătute cu zahărul peste gălbenușuri şi se adaugă făina. Se tapetează o tavă cu unt şi făină sau cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 30 minute la foc potrivit.
- Pentru cremă, se bat cu mixerul untul, laptele şi praful de budincă. Se adaugă treptat zahărul pudră şi vanilia. Se toarnă crema peste prăjitură şi se dă la rece 2-3 ore.
- Pentru glazură, se amestecă ciocolata şi untul la foc foarte mic cu o lingură de metal. Când se răceşte puţin, se toarnă peste prăjitură şi se dă la rece.
Poftă bună!