60
Ingrediente:
- 200 g orez;
- 200 g mozzarella sau caşcaval;
- 2 ouă;
- 200 g făină;
- 200 g pesmet;
- ulei, pentru prăjit;
- sare, piper.
Mod de preparare:
- Speli orezul şi îl fierbi în apă cu puţină sare, apoi îl scurgi şi îl laşi la răcit. Îl dai la frigider peste noapte.
- Cu mâinile umezite, formezi discuri din orez cu diametrul de 7-8 cm, iar în centru pui 2-3 cubuleţe de caşcaval sau mozzarella.
- Aduni marginile discului peste umplutură, apoi îi dai forma unei bile. Procedezi la fel până termini ingredientele, iar când chifteluţele sunt gata, le mai lași la frigider 30 de minute.
- Le dai prin făină, ou bătut cu sare şi piper, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei, până se rumenesc.
- Le scurgi pe şerveţele de hârtie şi le serveşti calde, cu sosul preferat.
Poftă bună!