Italia majorează taxa de ședere pentru turiști începând cu 1 octombrie

de admin 2
0 comentariu 114 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Italia rămâne una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanțe, însă turiștii trebuie să fie conștienți că, începând cu 1 octombrie, taxa de ședere va cunoaște o majorare semnificativă. Ovidiu Burdușa, fostul șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Județean din România, a fost cel care a adus această informație în atenția publicului.

Potrivit noilor reglementări, o familie cu doi copii care se cazează în Italia va fi nevoită să achite 40 de euro pe noapte pentru taxa de ședere, în plus față de costul camerei de hotel. Aceasta înseamnă că o persoană va plăti acum aproximativ 10 euro pe zi pentru această taxă.

Pentru exemplificare, Burdușa a prezentat un caz în care o familie decide să petreacă 5 nopți la un hotel de 5 stele în Italia. Aceasta va trebui să plătească 200 de euro suplimentar, pe lângă prețul camerei. Totuși, costurile par a fi mai mici în cazul caselor de vacanță, pensiunilor sau unităților de cazare cu până la trei camere, unde taxa zilnică este de 6 euro.

Burdușa a subliniat că această majorare substanțială a taxei de ședere face ca Italia să devină o destinație turistică tot mai costisitoare. Acesta a menționat că, la mijlocul lunii iulie, Primăria Romei a decis majorarea taxei de ședere pentru turiștii care se cazează în unitățile de cazare din capitală, cu creșteri semnificative în procentaj. Această decizie face ca Roma să fie orașul cu cea mai ridicată taxă turistică din Italia.

Pe fondul acestor majorări, există posibilitatea ca turiștii să își îndrepte atenția spre orașele înconjurătoare, dacă și acestea vor impune costuri ridicate pentru cazare. În caz contrar, turiștii ar putea opta pentru alte destinații turistice precum Portugalia, Franța sau Spania, unde taxele de ședere nu sunt atât de ridicate.

Aceste modificări vor avea un impact semnificativ asupra costurilor vacanțelor în Italia și vor influența deciziile turiștilor în privința destinațiilor de vacanță în viitor.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00