Mircea Geoană, principalul favorit pentru alegerile prezidențiale

de admin 2
0 comentariu 59 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Conform unui sondaj realizat de INSCOP, Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, este prima opțiune pentru alegerile prezidențiale din România din postura de candidat independent.

Sondajul arată că aproximativ un sfert din respondenți îl susțin pe Mircea Geoană. Sondajul include și scenarii pentru turul al doilea, în care Geoană ar învinge în fața altor potențiali candidați, inclusiv liderul AUR, George Simion.

În ceea ce privește intenția de vot în turul 1, Mircea Geoană a fost votat de 25,3% dintre respondenți, iar în scenariul în care respondenții declară că merg cu siguranță la vot, acesta a obținut 24,6% din voturi. Geoană este urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor.

Sondajul a inclus și variante pentru turul al doilea, în care liderul AUR, George Simion, ar concura cu alți potențiali candidați, precum Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

În scenariul în care Mircea Geoană și George Simion ar ajunge în turul 2, Geoană ar câștiga cu 63,5% față de 36,5%. Sondajul relevă, de asemenea, alte variante de tur 2, cu rezultate strânse între diferiți candidați.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-22 septembrie și a inclus 1.550 de respondenți. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2,49%, la un grad de încredere de 95%.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00