Tort cu ciocolată și alune de pădure

de admin 2
0 comentariu 48 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g unt;
  • 250 g zahăr;
  • 5 ouă;
  • 240 g făină;
  • 50 g cacao;
  • ½ linguriţă praf de copt;
  • 250 ml lapte;
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 g ciocolată;
  • 300 g frişcă;
  • 100 g mascarpone;
  • coajă de lămâie;
  • alune de pădure;

Mod de preparare:

  1. Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de tort.
  2. Amesteci făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Mixezi untul cu zahărul, adaugi ouăle, unul câte unul, făina şi laptele, alternativ. Torni compoziţia în tavă şi ţii blatul la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit şi-l scoţi din formă.
  3. La bain marie (baie de aburi), rupi ciocolata şi o amesteci cu frișca. Ţii pe foc până când se omogenizează, fără să fiarbă.
  4. Dai crema la frigider câteva ore, apoi o scoţi, o amesteci cu crema de mascarpone şi o mixezi.
  5. Îmbraci tortul în cremă şi presari coajă de lămâie deasupra și pui alune de pădure, după imaginație.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00