Corina Creţu: Republica Moldova este pregătită pentru negocierile de aderare la Uniunea Europeană în 2024

de admin 2
0 comentariu 42 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Europarlamentarul Corina Creţu a susținut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană la începutul anului viitor. Această declarație se bazează pe progresele semnificative înregistrate în reformele din Republica Moldova și pe situația geopolitică actuală.

Creţu a subliniat că Republica Moldova a exprimat ferm dorința de a deveni membră a familiei europene și a făcut față provocărilor, inclusiv atacurilor hibride din partea Rusiei, precum și gestionării unui număr semnificativ de refugiați ucraineni în comparație cu populația sa. Republica Moldova a devenit candidată la Uniunea Europeană în iunie 2022.

Parlamentarul european a subliniat necesitatea integrării Republicii Moldova în programele, instrumentele și agențiile europene, precum și acordarea accesului la instrumentele financiare de preaderare ale UE cât mai curând posibil. Pentru acest lucru, este necesară revizuirea regulamentelor europene și majorarea bugetului instrumentului IPA III.

Corina Creţu a solicitat Consiliului Uniunii Europene să pună pe agendă și să acorde un vot pozitiv pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cel mai scurt timp posibil.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00