53
Ingrediente pentru blat:
- 500 g făină;
- 150 ml lapte;
- 200 ml apă;
- 25 g drojdie proaspătă;
- 1 linguriţă sare;
- 1 lingură zahăr.
Ingrediente pentru topping:
- 300 ml smântână de gătit (32% grăsime);
- 250 g bacon;
- 50 g parmezan ras;
- 2-4 ouă;
- sare, piper.
Mod de preparare:
- Într-un castron adânc, combini laptele cu apa şi uleiul, adaugi sarea, zahărul şi drojdia fărâmiţată şi amesteci. Pui toată făina şi începi să frămânţi.
- Când aluatul e omogen şi nu se mai lipeşte de mâini, îl transferi într-un vas curat şi îl laşi să dospească aproximativ o oră şi jumătate.
- Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Pe masa presărată cu puţină făină, frămânţi uşor aluatul, îl împarţi în două şi întinzi două blaturi.
- Torni pe fiecare smântână lichidă, pe care o întinzi într-un strat uniform. Presari parmezanul ras, pui baconul tăiat feliuţe şi spargi în mijloc un ou sau două, după preferinţă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
- Transferi pizza în tăvi şi coci 15-16 minute. Serveşti pizza caldă.
Poftă bună!