Pizza carbonara

de admin 2
0 comentariu 42 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente pentru blat:

  • 500 g făină;
  • 150 ml lapte;
  • 200 ml apă;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 1 linguriţă sare;
  • 1 lingură zahăr.

Ingrediente pentru topping:

  • 300 ml smântână de gătit (32% grăsime);
  • 250 g bacon;
  • 50 g parmezan ras;
  • 2-4 ouă;
  • sare, piper.

Mod de preparare:

  1. Într-un castron adânc, combini laptele cu apa şi uleiul, adaugi sarea, zahărul şi drojdia fărâmiţată şi amesteci. Pui toată făina şi începi să frămânţi.
  2. Când aluatul e omogen şi nu se mai lipeşte de mâini, îl transferi într-un vas curat şi îl laşi să dospească aproximativ o oră şi jumătate.
  3. Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Pe masa presărată cu puţină făină, frămânţi uşor aluatul, îl împarţi în două şi  întinzi două blaturi.
  4. Torni pe fiecare smântână lichidă, pe care o întinzi într-un strat uniform. Presari parmezanul ras, pui baconul tăiat feliuţe şi spargi în mijloc un ou sau două, după preferinţă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
  5. Transferi pizza în tăvi şi coci 15-16 minute. Serveşti pizza caldă.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00