Tensiuni politice între USR și PNL: Critici la adresa propunerii de eliminare a taxei de pod Giurgiu-Ruse

de admin 2
0 comentariu 40 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Se conturează tensiuni politice în rândul partidelor USR și PNL, cu un an înaintea alegerilor. Deputatul PNL, Marian Crușoveanu, membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, a criticat recent propunerea fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a elimina taxa de pod de la Giurgiu-Ruse, considerând-o populistă și sugerând că Drulă a început campania electorală. Această dispută ilustrează tensiunile din cadrul coaliției de guvernare.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a făcut apel către guvernele din România și Bulgaria pentru a elimina taxa de pod de la Giurgiu – Ruse, susținând că această taxă reprezintă un obstacol pentru libera circulație a persoanelor și bunurilor între cele două țări. El a subliniat că după aderarea la Schengen nu ar mai trebui să existe controale la frontieră și că taxa de pod ar trebui eliminată.

Marian Crușoveanu a criticat această propunere, considerând-o populistă, și a sugerat că Cătălin Drulă a început campania electorală. De asemenea, el a adus în discuție faptul că, pe când era ministru al Transporturilor, Drulă se opunea desființării taxelor de pod pentru locuitorii din Dobrogea și că acum propune o schimbare de poziție.

Crușoveanu a subliniat că impactul bugetar al eliminării acestei taxe nu ar trebui să fie o problemă pentru CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), iar eliminarea taxei ar putea crește costurile pentru agenții economici care plătesc taxa.

Deputatul PNL a criticat și comportamentul USR, afirmând că acest partid a devenit interesat doar de obținerea de funcții și poziții și că nu a dezvoltat politici publice consistente. Această dispută ilustrează tensiunile politice din coaliția de guvernare dintre USR și PNL, înaintea alegerilor care vor avea loc în următoarele luni.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00