Tragedie în Italia: Un autobuz a căzut de pe pod și apoi a ars

de admin 2
0 comentariu 70 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

UPDATE 3 octombrie, ora 23:55: Anunțul Ministerului Afacerilor Externe al României: “Până în acest moment, nu există informații despre cetățeni români printre victimele accidentului.

Reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu autoritățile locale italiene și sunt pregătiți să acorde asistență consulară în funcție de solicitări, în conformitate cu competențele legale. Până în prezent, nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară la nivelul misiunii diplomatice”, a declarat MAE.

UPDATE 3 octombrie, ora 23:20: Autocar închiriat pentru turiști nu era o cursă regulată. Autocarul care a căzut de pe pasarela din Mestre și a dus la decesul a aproximativ douăzeci de persoane nu era implicat într-o cursă regulată, așa cum s-a crezut inițial. Acesta a fost închiriat pentru turiști de către un camping din Marghera. Autocarul aparține companiei “La Linea” și avea în mod obișnuit rolul de a asigura transportul între camping și Veneția, conform tg24.sky.it.

Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a numit această tragedie “o catastrofă uriașă,” indicând un bilanț provizoriu cu cel puțin 21 de decese și peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre acestea fiind în stare gravă. Nu doar cetățeni italieni se numără printre victime, ci și cetățeni de alte naționalități.

Potrivit tgcom24, pe autobuz se afla un grup de turiști est-europeni care se întorceau la Marghera după o vizită în Veneția.

Operațiunile de recuperare și identificare a victimelor sunt încă în desfășurare, a mai confirmat președintele regiunii Veneto.

Cel puțin doi copii și șoferul autocarului se numără printre cei 21 de decedați.

Un accident tragic s-a produs marți seara la Mestre, în apropiere de Veneția, unde un autocar a căzut de la o înălțime de 15 metri. Cel puțin 20 de pasageri au pierit.

Tragedia a avut loc pe data de 3 octombrie, în jurul orei 19:40, ora Italiei, și momentan nu sunt cunoscute cu exactitate cifrele privind victimele și răniții.

Prefectul Veneției confirmă că cel puțin 20 de oameni au murit în urma acestui accident, conform Il Messaggero, conform antena3.ro. Între cei decedați se află și doi copii.

Accidentul s-a produs într-o zonă înaltă, autocarul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Serviciile de tren dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, iar echipele de urgență și poliția au intervenit la locul accidentului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00