AUR: Proiecte legislative pentru creşterea redevenţelor petroliere şi miniere

de The one
0 comentariu 46 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) propune creşterea redevenţelor petroliere şi miniere şi anunţă că în acest sens a depus în Parlament două proiecte legislative care vizează modificarea şi completarea Legii petrolului nr. 238/2004, respectiv a Legii minelor nr. 85/2003.

“Cele două proiecte urmăresc să realizeze o reaşezare a sistemului de taxare şi impozitare pe baze principial corecte, în care să se realizeze o deplasare a poverii fiscale de la salariaţii, antreprenorii şi pensionarii, cetăţeni români cu domiciliul în România, care nu consumă în exces resurse naturale (în formă brută sau prelucrată) de pe teritoriul României, către cei care le consumă în exces şi către acţionarii şi consumatorii străini de materie primă sau produse finite ce înglobează resursele naturale aparţinând românilor”, precizează luni AUR, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, atât valoarea nominală, cât şi ponderea veniturilor din redevenţe trebuie “să crească semnificativ”, reflectând justa valoare a consumului resurselor naturale ale României, preţul urmând a fi suportat de către consumatorii acestor resurse, la momentul consumului efectiv, aşa cum e normal, indiferent de existenţa profitului sau chiar şi a vânzărilor efective.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00