Primarul muncipiului Mangalia, Cristian Radu face afaceri cu asociatul unei angajate din primarie

de The one
0 comentariu 238 vizualizari 5 minute de citit
A+A-
Reset

Primăria Municipiului Mangalia a semnat, în ultima lună, mai multe contracte cu o valoare totală de peste 150.000 de lei cu societatea Transbuilding SRL pentru executarea mai multor lucrări de reabilitare și modernizare. Achizițiile au fost realizate prin cumpărare directă, fără organizarea unei licitații electronice, deci Primăria Mangalia a ales cu bună știință societatea. Înțelegem, astfel, că Transbuilding SRL, căci despre aceasta este vorba, se află în grațiile primarului Radu Cristian. Firma este condusă de un anume Ghinescu George Vlad, iar dacă numele nu vă spune nimic, surpriza vine abia acum! Ghinescu este asociat cu o colegă de partid a lui Radu, Cucu Eliza, care ocupă și funcția de Șef Serviciu Așezăminte Culturale, Biblioteci și Evenimente din cadrul Direcției Cultură și Sport Mangalia.

Transbuilding SRL, o firmă înființată în anul 2001 de afaceristul Ghinescu George Victor, a reușit într-o singură zi să încheie 6 contracte cu Primăria Mangalia. Achizițiile au fost realizate prin cumpărare directă, fără organizarea unei licitații electronice. Firma se ocupa de lucrările de reparații – alveole parcare zona  Parcul Diana pentru suma de 19.320 de lei, fără TVA, lucrările de reparații ale trotuarului din zona Biserica Militară pentru suma de 41.852 de lei, fără TVA, ale aleilor pietonale și trepte acces zona bloc C pentru suma de 58.807 de lei, fără TVA, mai multe trepte din zona Portului Turistic pentru suma de 4.661 de lei, fără TVA, trotuare și trepte acces cu rampă pentru persoanele cu dizabilități pentru suma de 21.015 de lei, fără TVA, dar și de trotuarele din zona blocului OD1 pentru suma de 13.057 de lei, fără TVA. Valoarea totală a contractelor depășește suma de 150.000 de lei.

Cristian Radu face afaceri cu asociatul unei angajate din Primaria Mangalia

Societatea Transbuilding SRL a fost înființată în anul 2001 și are sediul în Mangalia, pe Șoseaua Constanței. Victor George Ghinescu este administrator și unic asociat al societății. Ținând cont de numeroasele contracte încheiate între cele 2 entități, de-a lungul timpului, pare că primarul Radu Cristian a dezvoltat o puternică afinitate față de firma afaceristului. Dacă până acum nu am captat atenția, ei bine, partea interesantă abia urmează. Afaceristul Ghinescu este asociat cu o colegă de-a primarului, atât în primăria, cât și în partid, în firma Vexx Advertising & Souvenir SRL, fiind vorba despre Eliza Cucu, care deține 20 de părți sociale.

Eliza Cucu

Eliza Cucu, colegă cu Radu Cristian

Eliza Cucu este Șef Serviciu Așezăminte Culturale, Biblioteci și Evenimente, în cadrul Direcției Cultură și Sport Mangalia, subordonată Consiliului Local Mangalia. Coincidență sau nu, Eliza Cucu este și vicepreședintele PNL Mangalia, structură condusă tot de primarul Radu Cristian.

Conducerea PNL Mangalia a fost votată în anul luna iunie a anului 2021, pentru o perioadă de 4 ani. Alături de cei 2 menționați anterior, din echipă mai fac parte și Luca Lucian, Nichita Lucian, Andrei Daniel Sorin, Filip Dumitru, Nicu Iulian, Ioniță Dragoș și Ungurean Ioan. În Biroul Politic Local sunt Drăgoi Iulian, Ali Leila, Dinu Mihaela, Duca Gheorghiță, Ilie Ioana, Stan Linica, Popa Edvica și Banu Gabriel. Funcția de trezorier este ocupată de Ciuraru Valentin, iar din BPL mai face parte, de drept, și viceprimarul Dragoș Angelescu.

Cristian Radu face afaceri cu asociatul unei angajate din Primaria Mangalia

Afaceristul Ghinescu, supraimpozitat de Primăria Mangalia

În 2021, conform unor proiecte de hotărâre ale Consiliului Local Mangalia din 2020, afaceristul Ghinescu a fost supraimpozitat.

,,Proiect de hotărâre privind majorarea cu 500 % a impozitului pe teren, începând cu anul 2021 pentru terenul situat în Mangalia, str. General Vîrtejanu nr. 1C și 1F , jud. Constanța, aparținând lui GHINESCU GEORGE-VICTOR, ca urmare a constatării stării tehnice de teren neîngrijit.”

,,Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300 % a impozitului pe clădire, începând cu anul 2021 pentru clădirea situată în Mangalia, str. General Vîrtejanu, nr. 1C și 1F – clădire condensatori atmosferă, rezervor apă extratabulară C5, rezervor apă extratabulară C4, centrală termică, gospodărie apă, atelier, bazin stație, clădire C1, județ Constanța, aparținând lui GHINESCU GEORGE VICTOR, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.”

Sursa: replicaonline.ro

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00