Chiftele de cartofi

by admin 2
0 comentariu 5.4K vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri făină;
  • 100 g cașcaval ras;
  • sare, piper;
  • ulei, pentru prăjit.

Sosul de iaurt:

  • 1 iaurt mic;
  • 5 căței de usturoi;
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare:

  1. Speli, cureți și dai cartofii prin răzătoare. Îi amesteci cu 1/2 linguriță de sare și îi dai 30 de minute deoparte ca să-și lase apa.
  2. Îi clătești și îi storci bine, eventual printr-un tifon curat. Îi pui într-un castron, adaugi ouăle, cașcavalul, făina, sare și piper, după gust, și amesteci pentru a încorpora bine ingredientele.
  3. Încingi uleiul, iei cu lingura compoziția, o pui în tigaie, aplatizezi ușor și prăjești chiftelele pe ambele părți, până devin aurii.
  4. Le scoți pe șervețele ca să îndepărtezi excesul de ulei.
  5. Pentru sos, zdrobești usturoiul cu puțină sare, apoi îl combini cu iaurtul. Îl servești cu chiftelele.

Poftă bună!

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00