5.4K
Ingrediente:
- 1 kg cartofi;
- 2 ouă;
- 2 linguri făină;
- 100 g cașcaval ras;
- sare, piper;
- ulei, pentru prăjit.
Sosul de iaurt:
- 1 iaurt mic;
- 5 căței de usturoi;
- 1 praf de sare.
Mod de preparare:
- Speli, cureți și dai cartofii prin răzătoare. Îi amesteci cu 1/2 linguriță de sare și îi dai 30 de minute deoparte ca să-și lase apa.
- Îi clătești și îi storci bine, eventual printr-un tifon curat. Îi pui într-un castron, adaugi ouăle, cașcavalul, făina, sare și piper, după gust, și amesteci pentru a încorpora bine ingredientele.
- Încingi uleiul, iei cu lingura compoziția, o pui în tigaie, aplatizezi ușor și prăjești chiftelele pe ambele părți, până devin aurii.
- Le scoți pe șervețele ca să îndepărtezi excesul de ulei.
- Pentru sos, zdrobești usturoiul cu puțină sare, apoi îl combini cu iaurtul. Îl servești cu chiftelele.
Poftă bună!