Quiche cu dovleac și brânză gouda

de admin 2
0 comentarii 293 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente pentru aluat:

  • 100 g unt (82 % grăsime);
  • 1 ou;
  • 200 g făină;
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g dovleac;
  • 3 ouă;
  • 1 lingură ulei de măsline:
  • 300 ml smântână lichidă pentru gătit (20% grăsime);
  • 150 g gouda (emmentaler, caşcaval etc.);
  • sare, piper;
  • 1 linguriţă boia dulce;
  • ½ linguriţă usturoi granulat.

Mod de preparare:

  1. Frămânţi untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina şi cu praful de sare, apoi adaugi oul. Când aluatul e omogen, îi dai forma unei bile, îl înfăşori în folie alimentară şi îl lași în frigider o oră. 
  2. Întinzi o foaie de aluat cu grosimea de jumătate de centimetru şi o aşezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţi. Apoi îndepărtezi surplusul şi o dai din nou la rece, 15 minute.
  3. Tai cubuleţe dovleacul, îl pui într-un bol, torni uleiul de măsline, adaugi boiaua dulce, usturoiul granulat, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Apoi îl pui într-o tavă cu hârtie de copt. Îl coci 20 de minute, la foc mediu, până se înmoaie, şi îl dai deoparte. 
  4. Baţi ouăle, apoi încorporezi smântâna lichidă şi asezonezi cu sare şi piper. 
  5. Scoţi forma din frigider şi torni amestecul de ouă. Presari cubuleţele de dovleac deasupra, apoi brânza gouda dată prin răzătoarea mare. Dai quiche-ul la cuptor, la 180 °C, 45-55 de minute. 

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW