293
Ingrediente pentru aluat:
- 100 g unt (82 % grăsime);
- 1 ou;
- 200 g făină;
- 1 praf de sare.
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g dovleac;
- 3 ouă;
- 1 lingură ulei de măsline:
- 300 ml smântână lichidă pentru gătit (20% grăsime);
- 150 g gouda (emmentaler, caşcaval etc.);
- sare, piper;
- 1 linguriţă boia dulce;
- ½ linguriţă usturoi granulat.
Mod de preparare:
- Frămânţi untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina şi cu praful de sare, apoi adaugi oul. Când aluatul e omogen, îi dai forma unei bile, îl înfăşori în folie alimentară şi îl lași în frigider o oră.
- Întinzi o foaie de aluat cu grosimea de jumătate de centimetru şi o aşezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţi. Apoi îndepărtezi surplusul şi o dai din nou la rece, 15 minute.
- Tai cubuleţe dovleacul, îl pui într-un bol, torni uleiul de măsline, adaugi boiaua dulce, usturoiul granulat, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Apoi îl pui într-o tavă cu hârtie de copt. Îl coci 20 de minute, la foc mediu, până se înmoaie, şi îl dai deoparte.
- Baţi ouăle, apoi încorporezi smântâna lichidă şi asezonezi cu sare şi piper.
- Scoţi forma din frigider şi torni amestecul de ouă. Presari cubuleţele de dovleac deasupra, apoi brânza gouda dată prin răzătoarea mare. Dai quiche-ul la cuptor, la 180 °C, 45-55 de minute.
Poftă bună!