Surpriză în SUA: Ministrul de Externe al Iranului a venit în vizită

de admin 2
0 comentariu 133 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Ministrul de Externe al Iranului, Hossein Amir Abdollahian, a efectuat o vizită surpriză în SUA în contextul conflictului din Gaza, conform declarațiilor MAE de la Teheran, citate de agenția DPA. Astfel de vizite ale înalților oficiali iranieni în Statele Unite, considerate dușmani de moarte ai republicii islamice, sunt rare.

Șeful diplomației iraniene a sosit la New York miercuri seara, cu scopul de a susține interesele palestinienilor în cadrul unei reuniuni a ONU.

Conflictul a izbucnit ca urmare a unor atacuri intense ale Israelului asupra Fâșiei Gaza, controlată de mișcarea islamistă palestiniană Hamas, ca răspuns la un atac sângeros lansat de Hamas la începutul lunii octombrie în localități din sudul Israelului, în apropiere de graniță.

Acest conflict a provocat aproximativ 1400 de decese, în cea mai mare parte civili. Ulterior, au avut loc și schimburi de focuri la granița dintre Israel și Liban, soldate cu decese de ambele părți.

Israelul și SUA au avertizat mișcarea libaneză Hezbollah, susținută de Iran, să nu deschidă un al doilea front în acest război. Liderii iranieni au salutat atacurile Hamas asupra Israelului, dar au negat implicarea directă în conflict.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00