Alina Dan, managerul spitalului Mangalia, salariu mai mare decât președintele României

by Cris
0 comentariu 393 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Alina Dan, directorul spitalului din Mangalia, cu sprijinul primarului Cristian Radu, se află într-o situație financiară care o plasează deasupra președintelui Klaus Iohannis. Aceasta obține lunar un venit brut de peste 43.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 25.000 de lei net. Cu toate acestea, salariul ei pare să nu fie suficient, deoarece în luna precedentă a adăugat încă 8.000 de lei la venitul său. Astfel, Alina Dan a câștigat peste 40.000 de lei în luna septembrie. Această situație ridică întrebări legate de motivația acestei majorări și de intervenția organelor de control, cum ar fi Curtea de Conturi.

Aceasta nu este prima dată când se discută despre veniturile excesive ale unor conducători de instituții, iar Alina Dan este un exemplu elocvent, mai ales în contextul reglementărilor privind salariile. În luna martie, managerul a primit un salariu de peste 42.736 de lei, depășind astfel salariul directorului Spitalului Județean Constanța la acea dată, care era de 19.160 de lei, potrivit grilei de salarizare din martie.

Se pare că această remunerație nu a fost suficientă pentru Alina Dan, care și-a majorat venitul cu încă 8.000 de lei în luna precedentă. Astfel, în septembrie, a încasat 43.397 de lei, echivalentul a peste 8.700 de euro, adică 25.387 de lei net. De menționat că această sumă include și norma de hrană de aproape 300 de lei. Cu toate acestea, Alina Dan a adăugat încă 8.147 de lei la venitul său, fără a oferi explicații clare cu privire la această sumă.

Este evident că aceste venituri plasează Alina Dan printre cei mai bogați directori de spitale, după declarația sa de avere. Într-un interval de trei ani, aceasta a devenit proprietara a patru apartamente, fără a oferi detalii despre modul în care le-a dobândit. Această situație ridică întrebări legate de etica și transparența financiară în administrația publică.

Este important de menționat că Alina Dan a fost numită manager al spitalului Mangalia în 2017, cu sprijinul primarului Cristian Radu. În ciuda acestor venituri excesive, Alina Dan a rămas în funcție, iar autoritățile de control par să fie lipsite de reacție în fața acestei situații.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00