Primăria Mangalia a încheiat un contract cu firma Dicon Mid Construct SRL

de The one
0 comentariu 231 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Primăria Mangalia a mai încheiat un contract cu firma care a târât-o prin instanțe, de data aceasta pentru actualizarea documentațiilor SF/DAL și întocmirea proiectului tehnic aferent obiectivului de investiții „Creștere a eficienței energetice a Școlii Sf. Apostol Andrei“. Nu este prima colaborare între societate și municipalitate, care a fost chiar nevoită în anul 2022 să plătească 53.000 de euro aceleași companii, după ce a fost dată în judecată pentru întârzieri la plata unor facturi fiscale, ce reieșeau din alte două contracte.

Valoarea totală a achiziției este de 198.500 de lei, adică nu mai puțin de 40.204,16 de euro.

Municipalitatea nu se află la prima colaborare cu societatea din Giurgiu, încheind în lunile martie, respectiv aprilie 2022, alte două contracte cu aceasta. În primul contract se urmărea a fi executate serviciile de expertiză tehnică și audit energetic pentru trei obiective, printre care și sediul primăriei Mangalia. Iar în cel de-al doilea contract avea același obiect, fiind vizate trei unități de învățământ din cadrul municipiului. Ce s-a întâmplat după însă, aduce aminte de fenomenul ajuns deja cunoscut drept denumirea de  „mecanismul jafului organizat din Mangalia”, modalitate prin care s-au pierdut din patrimoniul local în jur de 20.000 de metri pătrați de teren în buza mării, în trecut. 

Ca și în alte cazuri, primul pas este unul simplu. Primăria municipiului Mangalia a înregistrat întârzieri la plata facturilor fiscale, emise în baza înțelegerii, încălcându-și astfel obligația de plată, în termenul stipulat contractual, a serviciilor de care a beneficiat. Societatea a mers în instanță, întrucât nu a fost remunerată pentru serviciile prestate, iar Primăria municipiului Mangalia a fost obligată să plătească peste 53.000 de euro firmei Dicon Mid Construct SRL. Din acești bani, 257.040 lei reprezintă costul contractelor pentru serviciile de expertiză tehnică și audit energetic, și 8.893 de lei reprezintă penalitățile de întârziere. 

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00