Judecătoarea Andreea Ianca a refuzat să judece dosarul de corupție al lui Cristian Radu

de The one
0 comentariu 250 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, și alte șapte persoane, au fost deferite justiției pentru acuzații de corupție legate de achiziționarea unor contracte de servicii juridice de către Casa de Avocatură „Grimberg şi Asociaţii“. Printre cei vizați se numără și secretarul primăriei Mangalia, Petrina Boiță, precum și șefa Direcției Economice, Diana Ionela Fotin.

Despre acest dosar, care implică o presupusă preferință nejustificată pentru Casa de Avocatură menționată, s-a discutat încă din vară, dar judecarea cauzei întâmpină obstacole. Două cereri de abținere au fost depuse de magistrați, una acceptată și alta respinsă.

Inițial, judecarea îi revenea judecătoarei Ileana Anastasiu, dar aceasta a formulat o cerere de abținere, iar luna trecută cererea a fost acceptată. Astfel, dosarul a ajuns în mâinile Andreei Ianca. Cu toate acestea, și aceasta a formulat o cerere de abținere, fără a se preciza motivele.

În mod obișnuit, o cerere de abținere sugerează existența unui conflict de interese sau a unor legături incompatibile cu cazul. Cu toate acestea, în cazul Andreei Ianca, declarația de abținere a fost respinsă de către președintele instanței, indicând că nu există motive de incompatibilitate.

Reamintim că dosarul se referă la perioada 2012-2015, când, la inițiativa primarului Radu Cristian, au fost adoptate patru proiecte de hotărâre privind angajarea serviciilor juridice ale Casei de Avocatură „Grimberg şi Asociaţii“, în detrimentul compartimentului juridic al Primăriei Mangalia. Acest demers a fost sesizat de DNA, iar primarul a fost inclus într-un dosar penal care, ulterior, a condus la instituirea sechestrului pe avere.

În ciuda acestor complicații, procesul continuă, și alți suspecți, printre care directorul executiv al primăriei și consilierul local, sunt implicați în scandalul corupției care a prejudiciat primăria cu suma totală de 13.675.922 lei.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00