Fascinanta istorie a Schitu, Costinești: de la pescari la stațiune de vacanță

de The one
0 comentariu 63 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Bine ați venit în povestea fascinantă a istoriei Schitu, Costinești! Această mică localitate de pe litoralul românesc a trecut prin transformări uimitoare de-a lungul timpului, de la un simplu sat de pescari la o populară stațiune de vacanță. Vom explora împreună cum a evoluat acest loc minunat și cum a devenit una dintre cele mai iubite destinații de vacanță de pe coasta Mării Negre. Așadar, pregătiți-vă să descoperiți povestea plină de farmec a Schitu, Costinești!

Schitu, Costinești este o stațiune de vacanță populară situată pe malul Mării Negre, în județul Constanța. Ceea ce mulți turiști nu știu este că această stațiune are o poveste fascinantă, care începe cu pescarii care locuiau aici în urmă cu mai bine de un secol. De la un mic sat de pescari, Schitu a devenit una dintre cele mai populare destinații de vacanță din România, atrăgând turiști din toate colțurile lumii. Haideți să descoperim împreună povestea acestei stațiuni unice.

În secolul al XIX-lea, Schitu, Costinești era un mic sat de pescari, cu case simple și oameni harnici care trăiau din pescuit și agricultură. Acesta era situat în apropierea Mării Negre, iar pescarii își petreceau zilele pe mare, aducând în fiecare zi pește proaspăt pentru a-și hrăni familiile. Cu timpul, satul a început să se dezvolte, iar pescarii au început să construiască case de vacanță pentru a-și petrece timpul liber în apropierea mării.

În anul 1926, Schitu, Costinești a fost descoperită de către regele Carol al II-lea, care a fost impresionat de frumusețea locului și a decis să construiască aici o vilă de vacanță. Aceasta a fost prima vilă construită în stațiune și a atras atenția altor membri ai familiei regale, care au început să-și construiască și ei case de vacanță în zonă. Astfel, Costinești Schitu a devenit o destinație de vacanță preferată de către membrii familiei regale și de către aristocrația românească.

În anii ’60, stațiunea a început să se dezvolte rapid, odată cu construirea primelor hoteluri și pensiuni. Turiștii au început să vină în număr tot mai mare, atrași de plajele cu nisip fin și de apele cristaline ale Mării Negre. În această perioadă, Costinești Schitu a devenit cunoscută și pentru petrecerile sălbatice care aveau loc pe plajă, atrăgând turiști din toate colțurile lumii.

Astăzi, Schitu, Costinești este o stațiune modernă, cu o varietate de hoteluri, pensiuni, restaurante și baruri. Plajele sunt mereu pline de turiști care se bucură de soare și de apa mării, iar atmosfera este mereu una plină de viață. Deși a crescut și s-a modernizat, stațiunea își păstrează farmecul și istoria, iar pescarii care locuiau aici în urmă cu mai bine de un secol ar fi mândri să vadă cum micul lor sat a devenit o destinație de vacanță atât de populară și iubită de turiști din întreaga lume.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00